USM/JSM 2014 i Jönköping

28.10.2014

Svenska Mästerskapen för ungdomar och juniorer har gått av stapeln! Det var Jönköping som stod värd i år och Nevis RG hade tre flickor med sig den här helgen. Viktoria Christov tävlade i ungdomsklassen och Agnes Elg Appelros och Evelina Ahlgren i Junior


Viki var först ut och hade siktet inställt på en medalj efter att ha placerat sig på en bronsplats på senaste rikstävlingen. Efter de två första grenarna låg Viki på en tredjeplats och kvalificerade sig därmed till 10-finalen där den tredje grenen skulle avgöra. 

Efter en oturlig miss i tunnbandet blev det en nervös väntan på resultatet. Det blev dessvärre en fjärdeplacering för Viki, med endast 0,167 upp till bronsplatsen. Men en fjärdeplats är inte fy skam på ett SM med 37 startande och vi är alla nöjda och stolta över Vikis insats! 

Vann gjorde Clara Götberg från GF Energo, silvret gick till Landskronas Meja Engdahl och bronset hamnade i Stråssa GF genom Maja Svensson.

Efter ungdomarna var det så dags för juniorerna. Ett intressant och jämnt startfält där väldigt många av tjejerna har kapacitet till höga siffror och därmed chans på titeln. Efter två grenar visade det sig att Nevis Agnes Elg Appelros hade tagit ledningen, en trevlig överraskning! Evelina Ahlgren hade en lite sämre dag och låg dessvärre lite lägre ner i resultatlistan än vad hon hoppats på. I de sista två grenarna skulle det sedan komma att bli olidligt spännande. Agnes hade en del missar i sitt kägelprogram men lyckades avsluta dagen med ett jättefint bandprogram. Evelina avslutade också med band vilket blev hennes bästa insats för dagen med en fin siffra som belöning. Det var inte förrän sista siffran var räknad som vi visste hur slutresultatet blev. 

Det blev slutligen Wilma Jacobsson från ÖGK som tog hem titeln och Agnes hamnade på silverplatsen! Grattis Agnes! Anastasia Ponomarenko från GF Energo knep bronset. Evelina slutade på plats 11.

Dagen därpå var det dags för grenfinalerna med de 6 bästa flickorna i varje gren. Agnes kvalade in till samtliga finaler, något endast Agnes och Wilma lyckades med! Evelina tog sig glädjande nog till bandfinalen. Det märktes att dagen innan varit lång och tuff, det var två trötta tjejer som gjorde sitt bästa för att ladda om. Agnes inledde dagen med tunnbandet och bollen, båda programmen med en del missar. 

Däremot hämtade hon igen sig i käglorna och bandet, vilket belönades med höga siffror och en bronsmedalj i bandfinalen. Evelina körde sitt bandprogram med endast någon liten miss och blev nummer fem. Grattis till både Agnes och Evelina!