Svenska Cupen 2017

15.10.2017

Den 13-15 Oktober befann sig Hedvig Elg Appelros, Viktoria Christov och Agnes Elg Appelros tillsammans med sina tränare Evelina Ahlgren och Jenny Edvinstam i Örnsköldsvik för att tävla Svenska cupen (Ungdomscupen för Hedvigs del).

Resan började inte så bra då vårt bagage inte hade kommit med från Stockholm till Umeå... Det fanns inte heller möjlighet att få bagaget innan det var dags att åkan hem men som tur var så har tjejerna lärt sig att man ska ha med sig allt man behöver till tävlingen i sitt handbagage så det var inte större problem förutom att vi saknade tunnbanden. Väl på plats lösare sig allt bra då vi fick låna tunnband.

Först ut på mattan var Viktoria som lyckades ta sig till final i alla fyra redskapen. Det var inte hennes starkaste tävling men räckte ändå till en silvermedalj. Viki startade sedan Söndagens finaler med två starka program som hon tog medalj i men de sista två programmen ville inte riktigt som Viktoria ville.

Agnes som tävlade senare på dagen gjorde en superbra mångkamp och lyckades även hon ta sig till alla fyra finalerna! Väldigt roligt då hon varit borta från gymnastiken ett bra tag! På Söndagens finaler kände sig Agnes trött i kroppen och det gick inte riktigt lika bra som på Lördagen.

Det var Hedvigs första stora rikstävling och hon skötte det superbra. Hon tävlade i två program och lyckades kvalificera sig till finalerna där hon fick köra två program till. Hedvig gick från tävlingen med en guldmedalj runt halsen, stort grattis!

Medföljande tränare: Evelina Ahlgren

Medföljande domare: Jenny Edvinstam