Svenska Cupen 2014

24.11.2014

Svenska Cupen i Rytmisk Gymnastik är en tävling som man måste kvalificera sig till. Enbart Sveriges 12 bästa gymnaster är berättigade att deltaga och i denna eminenta klunga kunde man hitta Evelina Ahlgren och Agnes Elg Appelros från Nevis RG.

Dessa flickor hade en hektisk helg då de även ingår i Nevis RG:s trupp tillsammans med Wilma Mårtensson, Viktoria Christov, Liza Milbrete och Stephanie Marcian. Här var målet betydligt högre ställt då det var den första kvaltävlingen inför kommande Europa Mästerskap som går i Vitryssland till våren. Flickorna visade upp sitt bollprogram med nya spännande inslag, inte helt felfritt men med en enorm entusiasm som lovar gott inför framtiden.

Till vår stora glädje var det Nevis-gymnasterna som fick klättra högst upp på prispallen och ta emot den fina pokalen och guldmedaljerna. Så var det första delmålet klart.

Nästa utmaning blir den 13 december, då Nevis RG arrangerar en internationell tävling med kvalificerings-status, hemma i Staffanstorp I den individuella grenfinalen lyckades sedan Agnes att plocka hem en hedersvärd bronsmedalj med sitt fina bollprogram