SM 2018

12.07.2018

Årets SM-fest är avklarad och Nevis RG fanns givetvis på plats. 

Föreningen representerades av Aglaya Preobrazhenskaya, Hedvig Elg Appelros, Viktoria Christov, Nicoline Sachmann och Agnes Elg Appelros.

Aglaya och Hedvig gjorde båda två sina första JSM och som dom gjorde det! 

Aglaya gjorde sin absolut bästa tävling på mycket länge och belönades med fina siffror och en 19e placering av 43 tävlande. Jätteroligt att se Aglaya så trygg och säker på golvet. 

Hedvig stod för en enormt fokuserad insats och presterade fyra program utan några större misstag. Det ledde hela vägen till en silvermedalj. Grattis Hedvig! 

Vann gjorde regerande mästarinnan Meja Engdahl från Landskrona.

Viktoria, som tävlade sitt första SM som senior, tampades med nerverna och hade en lite skakig dag. Inga stora missar men inte helt övertygande. 

Efter fjärde och avslutande grenen stod det dock klart att Viki hamnade på en mycket fin fjärdeplats. Inte illa för sitt första SM! 

Nicoline, som dessvärre körde utom tävlan då hon är dansk medborgare, hade en stabil dag. Inga stora misstag, men inte fullt så skarpt och exakt som det sett ut på träningen. Hade Nicoline räknats in i tävlingen hade hon klämt in sig mellan bronsmedaljösen och klubbkamraten Viktoria. Vann gjorde Cassandra Pettersson från Örnsköldsvik.

Efter en lång dag i hallen var det dags för duon Nicoline och Agnes, även här utom tävlan i och med Nicolines danska medborgarskap. Tjejerna har inte tränat ihop mer än en månad men det stoppade inte dem! Två kanonkörningar och andra bästa siffra i båda omgångarna. Grattis till en jättefin insats tjejer!

Dag två var det dags för grenfinaler och både Viki och Hedvig hörde till de få gymnaster som avancerat till samtliga finaler. Det syntes att Hedvig hade en jätteprestation i baggage och det var lite segstartat. 

Dagens resultat blev en silvermedalj i bollfinalen och det var snubblande nära medalj i både käglor och band. Viki däremot kom till start revanschlysten efter gårdagens lite svagare insats. Och det resulterade i bronsmedaljer i både kägel- och bandfinalen. Stort grattis tjejer!

Bakom domarbordet satt Eva Rodriguez och Jenny Edvinstam och coachade tjejerna gjorde Johanna Bonow och Evelina Ahlgren. Nu tar vi sommarlov!