Silver och brons på årets USM/JSM

04.11.2012

Året USM/JSM tävling hölls Allhelgona-helgen i Qpolen i Hässleholm. Ett femtiotal ungdomar från hela Sverige och de 16 bästa juniorerna samlades för att tävla för att få titulera sig Svensk Mästarinna.

Dagen startade med ungdomarna och i första gruppen fick vi se Victoria och Evelina tävla. Tjejerna gjorde bra fristående med fantastisk utstrålning och utspel. Deras bollprogram var lite mer nervöst och skakigt men ändå helt OK. 

Nevis hade inga representerade i andra gruppen, men när det var dags för grupp tre fick vi se Agnes och Stephanie. Stephanie körde jämt och starkt i både boll och fristående och det var härligt att se hennes otroliga utveckling. 

Agnes fristående var perfektion definierat, hennes utstrålning var fantastiskt och hennes svårigheter var rena och stabila. Bollprogrammet däremot var lite nervöst och skakigt, men hennes totala poäng räckte nätt och jämt att ta sig till 10-finalen. Där körde hon dagens bästa tunnbandsprogram och avancerade sin tiondeplats till en niondeplats. 

Svensk ungdoms mästarinna 2012 är Rosita Salvador, ÖGK, Winnie He, Stråssa silvermedaljör och Wilma Jacobsson, ÖGK bronsmedaljör. GRATTIS ALLA FINA UNGDOMAR FÖR ERA INSATSER.

Efter kraftiga förseningar i samband med ungdomarnas 10-final var det äntligen dags att få följa juniorernas SM. 

Nevis hade Matilda bland de 16 bästa och det blev verkligen en kamp mellan topptjejerna. Matilda körde en kanontävling med styrka och dynamik och showade för domarna och den publik som tappert satt kvar på läktarna så sent en lördagskväll. 

Efter att Matilda kört sitt sista program käglor var det en nervös väntan på poängen, då det var en tuff kamp mellan GF Energos Alma och vår egna Matilda om silvermedaljen. När vi äntligen fick poängen stod det klart att Matilda besegrade Alma med en knapp poäng och fick ta emot silvermedaljen på hennes sista junior SM. 

Segrade gjorde Josefine, Lkgf. Alma blev trea i mångkampen och fick ta emot bronsmedaljen strax efter Matilda. GRATTIS ALLA JUNIORER TILL FINA PRESTATIONER UNDER 2012 JSM!

Strax efter 21 kom vi ifrån Qpolen och det kändes knappt att man lämnat hallen förrän man satt bakom domarbordet igen för att döma söndagens grenfinaler. 

Här fick Matilda ställa sig på prispallen och ta emot bronsmedaljer i tre utav fyra finaler. I Tunnband, band och käglor kan nu Matilda stolt titulera sig som tredje bäst i Sverige.

Vi i Nevis vill gratulera alla våra gymnaster till fina prestationer under helgen som passerat. 

Vi vill tacka GF Balans som arrangerade årets USM/JSM och vi vill gratulera alla medaljörer och finalister, Sveriges rytmiska gymnastik går mot en ljus framtid,