Riksserien 1 Landskrona

03.02.2020

Årets första nationella tävling är klar och vi har ett glimrande resultat.

I helgen var det dags för årets första tävling! Landskrona stod värd och det var Riksserien 1 som stod på agendan. Nevis deltog med hela 12 gymnaster och var representerade i samtliga individuella klasser samt junior och senior DTQ.

Först ut var Daria och Leonora i Fria Klassen. Båda två gjorde en jättebra tävling, visade upp nya, svåra program och levererade jämnt och starkt. Bra jobbat tjejer!

I junior BAS tävlade Tuva, Ida, Aglaya och Tyra. Tuva körde starkt och utan större missar, det ledde hela vägen till guldet, grattis Tuva! Ida hade lite för många missar i sitt repprogram men kom igen starkt i sitt alldeles nya bollprogram. Repet till trots blev det en fin sjundeplats till Ida. Tyra körde på fint i sina båda program och placerade sig på en 15e plats. Aglaya hade en riktigt tuff dag och lyckades inte riktigt visa sig från sin bästa sida. En 17e plats av 22 blev det för Aglaya. Det är bara att komma igen!

Efter BAS-klassen var det dags för FIG-klassen. Hedvig och Melanie, som i december blev uttagna till Nordiska Mästerskapen i Kristianstad 7-8 mars, skulle köra rep, boll och käglor. Båda två började svagt i repet men kom sen igen med råge i de två sista programmen! Bäst för de båda gick det i käglor där Hedvig satte dagens högsta siffra - 12,4. Melanie var inte långt därefter med den fina siffran 12,2. Kanonbra jobbat tjejer! Slutresultatet blev en silvermedalj för Melanie och en fjärdeplats för Hedvig. Nu fortsätter förberedelserna inför NM och härnäst blir det landslagsläger och därefter tävling i Estland.

Sist ut på lördagen var Tuva och Ida i junior DTQ. Ida och Tuva blev liksom Hedvig och Melanie uttagna i december att representera Sverige vid Nordiska Mästerskapen. Under julen har de fått ett nytt, svårare program och det var därmed en hel del nerver som spökade, då tjejerna så hemskt gärna ville leverera starkt och befästa sin position. Men nerver till trots, duon körde två riktigt starka program och fick högsta siffra i båda körningarna. Guldet i hamn och tjejerna kunde pusta ut. Grattis!

På söndagen inledde senior FIG och där representerades Nevis av Viktoria. Viki som har haft det kämpigt med skador sedan våren har äntligen börjat komma tillbaka starkt i toppen igen. Viki körde på utan större missar och det ledde till en fjärdeplats, stort grattis Viki!

I senior BAS ledde Nevis RG's Kazandra efter första rundan efter ett kanonfint tunnbandsprogram. Ett litet oturligt tapp i bollen gjorde dock att Kazzie halkade ner till en bronsplats. Värt att nämna att Kazzie bara var 0,5 från guldet. Grattis Kazzie!

I den avslutande DTQ-tävlingen var det dags för Nicoline och Agnes. Seniorduon vann så gott som allting de ställde upp i under 2019, men denna dag hade de inte riktigt marginalerna på sin sida. Den så vanligtvis starka duon hade lite för många kladd och fick se sig besegrade av duon från Uppsala. Det blir till att träna ännu lite hårdare så att programmet sitter som en smäck till NM då de ska visa upp sig. Tyvärr inte som tävlande duo, då Nicoline är dansk medborgare, men uppvisning blir det. Lycka till tjejer!

Vid pennan: Johanna Bonow