RiksSerien 1 2018

30.01.2018

Årets första tävling är avgjord! Göteborg stod som värd och det var den första av sammanlagt fyra Riksserier som stod på agendan. Nevis skickade hela 10 gymnaster och fick med sig många fina resultat.


Först ut var Fria klassen, där deltagarna tränar på att tävla. Endast utförande bedöms och inga placeringar redovisas. 

Ungdomstruppen, med Melanie, Ida, Elin, Maja, Daria och Tyra, genomförde två stabila program. Melanie fortsatte sedan i den individuella klassen och visade där att hon är ett ämne för framtiden. 

Sedan var det dags för juniorernas Bas-klass och där visade första-årsjunioren Aglaya hur mycket hon utvecklats det senaste året. Trots en stor miss i slutet av bollprogrammet belönades Aglaya med fina siffror och efter att alla 32 startande kört tunnband och boll visade det sig att Aglaya hamnat på en sjunde plats. Grattis Aglaya! 

I junior FIG var det sedan dags för vår nästa första-årsjunior - Hedvig. Tunnband, boll och käglor var redskapen och efter tre stabila körningar kammade Hedvig, med god marginal, hem silvermedaljen! Stort grattis Hedvig! 

Dagen efter var det dags för seniorerna Agnes och Viki. Agnes, som varit sjuk hela veckan, hade inte riktigt orken att stå på fullt ut i alla tre grenarna men visade ändå upp fina program och slutade på nionde plats. 

Viki hade också en lite skakig dag. Efter en allvarlig ryggskada i slutet av November, har Viki inte kunnat träna fullt och varit tvungen att lägga om alla sina program av hänsyn till ryggen. Trots nästan en månads frånvaro och ny-gamla program blev Viki sjätte bästa gymnast på sin allra första seniortävling, roligt och imponerande. 

Näst på tur har vi Riksserie 2, som går av stapeln 3-4 februari i Uppsala. Dit åker Aglaya, Viki och Hedvig. Lycka till tjejer!