Helgen med Sydstegen 1 på Lingvallen

27.03.2023

Vilken helg! 

Lördagen började med vanlig träning i Hagalidhallen i Staffanstorp. Direkt efter träningen var vi 3 mammor (bör benämnas som eldsjälar eller super hjältar till och med) som åkte direkt till Lingvallen för att förberedda hallen iför söndagens regionstävling. 

Då Lingvallen enligt mitt veto aldrig tidigare använts till tävling för RG så var det ett spännande uppdrag. Men med GF Syds hjälp samt en hel hög med nycklar och email från en annan superhjälte lyckades vi hitta tävlingsmattan, förträningsmatta och material att bygga en vägg mellan förträningen och tävlingsytan. Man tager vad man haver. 

Hade vi haft tillgång till en vinkelkapare (eller vad det nu kan tänkas heta) hade vi tagit bort stålbjälkarna i taket. Men det får bli till nästa gång :) 

Så klart så hade vi våra bästa vänner silvertejp och bultband (zip ties) med. Och då klarade man det mesta! 

Sagt och gjort, vi konka RG mattor, plintar, tjockmattor och annat bra att ha in i hallen. Givetvis hade vi några gymnaster till hjälp men så snart mattan var på plats passade Nevis nya steg 4 duo Smilla & Alice på att bli coachade av svenska mästare i duo 2022 inför deras egna debut i duo.  Resultatet får ni läsa om längre ner :) 

Vips så hade vi trollat om hallen till en tjusig RG arena :) 

Sydstegen 1 på Lingvallen blev en strålande tävling för Nevis RG

Vilka tjejer vi har och vilken underbar stämning i hallen.

Så härligt att se glädje och kamratskap mellan våra flickor oavsett tävlingsklass. 

Oavsett om man tävlar eller ej så finns ni alltid där för varandra i vått och torrt. Idag har våra tjejer visat vilken otrolig utveckling dom haft. Hejja rop så det tjuter i alla vuxnas öran och applåder till alla. Cheerleading på sann nivå. 

Våra steg programs 1-3 tjejer har varit fantastiska i alla sina program. Många av tjejerna har gått upp ett steg i svårigheter efter jul och nyår. Så många nya program men trots detta är ni alla är så duktiga. Ni är vår framtid <3 

Några av tjejerna har gått upp till steg 4. Där tävlar tjejerna med egna program som till viss del bedöms med mjuka poäng och placeringar. 

Lilly la beslag på guldet, Arina knep silver och Smilla & Alice delade på bronset.  

Vår rykande färska Steg 4 Duo bestående av Alice och Smilla vann guldet :) 

Våra Elittjejer fick med sig massor av medaljer hem. Nevis lyckades vinna minst en medalj från varje klass, med COP bedömning. 

Elitgruppen har med sig hem till Staffanstorp 4 guld 2 silver 

Tusen tack för en underbar dag <3