Regionstävling 3 2015

10.10.2015

Den 10/10 hölls den tredje och sista regionstävlingen för i år i Halmstad.

Tävlingen inleddes med våra minorer som körde de obligatoriska programmen rep och fristående. Bästa placeringen fick Melanie Christov, plats 4. Nästa Nevistjej var Lovisa Magnusson som placerade sig på en sjätteplats. Därefter Aglaya Preobrazhenskaya på en 12 plats. Maja Sörem fick ta emot pris för den 14 bästa minioren och Tyra Rodriguez slutade på en fin 18 placering.

Efter Miniorernas fina presentation var det dags för Seniorerna. Där var det Nicoline Sachmann som representerad Nevis RGK. Hon körde två redskap, boll och band. Bollprogrammet var helt nytt och Nicoline var väldigt nervös men det gick bra bortsett från några slarvmissar. Även bandet gick väldigt bra, men vid det sista momentet åkte bandet ur handen och Nicoline fick springa efter. Hon slutade på en fin tredjeplats.

Under lunchpausen värmde våra ungdomar upp för fullt. Med oss hade vi Hedvig Elg Appelros, Hanna Marcian och Lovisa Pedersen. Tjejerna fick visa upp sitt fristående och sitt repprogram. Hanna och Lovisa var sisådär nöjda, inte missnöjda men det båda kunde varit nöjdare utan sina slarvmisstag. Hedvig var däremot väldigt nöjd och hon fick även en fin fin andra placering, grattis. Hanna slutade på en fjortonde placering och Lovisa på en sjätte placering, stort grattis även till er!

På Juniorsidan hade vi Viktoria Christov, Stephanie Marcian och Irina Preobrazhenskaya. Med sig i väskan hade dem sitt rep och sin boll. Irina körde ett väldigt fint repprogram, bollen vara lite slarvigare dock. Hon slutade på en åttondeplats. Viktoria körde ett bollprogram med väldigt fina piruetter men några få misstag. Repprogrammet var lite skakigt, helt okej men Viktoria var inte nöjd. Viktoria slutade på en andraplats. Stephanie visade ett fint repprogram med bra attityd. Hon körade även ett jättebra bollprogram och fick dagens högsta bollsiffra. Stephanie slutade på en fjärdeplacering.

Innan det var prisutdelning så var det dags för vår ungdomstrupp att göra debut. Truppen består av Melanie Christov, Lovisa Magnusson, Aglaya Preobrazhenskaya, Hedvig Elg Appelros, Hanna Marcian och Lovisa Pedersen.

Tjejena som kör ett friståendeprogram var väldigt nöjda med sin insatts, det var även vi tränare. Tjejerna var nära en vinst men snubblade på målsnöret och hamnade på en andraplats, Grattis tjejer!

Vi har även några tjejer som har under årets gång kvalificerat sig som en av de sju bästa Miniorerna i regionen. Det är Landskrona KGF som kommer att stå för värdskapet på denna så kallat "Miniorfinal" den 29/11.

Och även ett stort grattis till de tjejer som har kvalificerat sig till Götalandsmästerskapen som Jönköpings GF anordnar den 8/11.

Tränare som va på plats: Evelina Ahlgren & Johanna Forss

Evelina Ahlgren