Regionstävling 3 2012

21.10.2012

I helgen samlades hela den södra regionen i Glumslöv för den sista regionstävlingen för terminen.

Det blev en lång dag för gymnaster, domare och publik. Först ut var miniorerna där Irina var bästa Nevistjej på en fjärdeplats och kort därefter Lovisa på en sjätteplats. Segrade gjorde Emely Örtberg ifrån Landskrona följt av Meyra, C4 på en andraplats och Sejla, Landskrona på en tredjeplats. Denna sista regionstävling var den sista kvaltävlingen för Miniorfinalen som hålls i Vinslöv den 8/12 och Götalandsmästerskapen som hålls i Jönköping den 17/11. Dessa unga flickor kommer vi att återse på miniorfinalen:

Vikoria, Nevis

Emely, Landskrona

Lovisa, Nevis

Meyra, C4

Irina, Nevis

Sejla, Landskrona

Viktoria, Landskrona

Efter våra ungdomar var det dags för ungdomarna. Segrade gjorde inte hela otippat Doruntina, Landskrona följt av Nevis egna Agnes tätt följt av Nejra, GF Balans. Evelina kom på en sjätteplats, Stephanie sjundeplats, Linette 16e plats och Dasha på en 18e plats. Viktoria som tävlade utom tävlan hade placerat sig på en 13 plats om hennes poäng ingått i resultaten.

Till Götaland kvalificerade sig:

Doruntina, Landskrona

Agnes, Nevis

Nejra, GF Balans

Evelina, Nevis

Liza, GF Balans

Wilma, Landskrona

Meja, Landskrona

Innan en välbehövlig paus hade vi vår sista kategori, duo pch quattro. Bland duon segrade syskonparet Elg Appelros ifrån Nevis, tätt följt av Ani och Olivias duo ifrån C4 och därefter Nevis duo Lovisa/Irina. Vår enda startande quattro kom ifrån Halmstad och segrade då i sin kategori. Duo/Quattro har en öppen anmälan till Götalandsmästerskapen och vi får nog se både Matilda/Agnes och Ani/Olivia tävla i tävlingen.

Efter prisutdelning och lite lunch hade domarna återfått energi och det var dags för våra seniorer och juniorer. Guldmedaljen gick till Hanna, Halmstad bland juniorerna. Därefter kom Josefine och Emma på en andra och tredjeplats, båda ifrån Landskrona. Matilda var bästa Nevisjunior och kom på en fjärdeplats. Dallila gjorde två starka och jämna program och placerade sig på en 15e plats. Segrade bland seniorerna gjorde Halmstad tjejern Alexandra Johansson följt av Freja, C4 och Ani, C4. Cornelia, Nevis enda senior, gjorde en jämn och stabil tävling och hamnade på en 5e plats.

Dessa tjejer kommer vi att återse på Götalandsmästerskapen:

Juniorer:Josefine Olsson, LandskronaHannah Carlsson, Halmstad RGEmma Lindahl, LandskronaMatilda Elg-Appelros, Nevis RGFanny Petersson, C4-gymnasternaLinnea Staff, Halmstad RGErika Gustafsson, Landskrona Seniorer:Alexandra Johansson, Halmstad RGFreja Ceimertz, C4-gymnasternaAni Hakopian, C4-gymnasternaLovisa Kinhult, GF BalansNastja Martynova, Nevis RGOlivia Nilsson, C4-gymnasterna Nevis gratulerar alla medaljörer och önskar alla lycka till på stundande USM/JSM, Götalandsmästerskap och miniorfinal.