Regionstävling 2 2015

22.04.2015

Region 2 2015

I helgen som gick stod Landskrona KGF som värd för årets andra Regionserietävling. Nevis RG representerades av gymnaster i alla individuella klasser från minior till senior.

Miniorerna var först ut och där lyckades Melanie Christov bäst med en femteplats. Lovisa Magnusson var tätt bakom på en sjätte plats. Aglaya Preobrazhenskaya hamnade på en tolfte plats och Maja Sörem och Tyra Rodriguez slutade som nummer 14 och 15. Bra jobbat tjejer!

Därefter var det dags för ungdomarna. Rep och band stod på schemat, båda väldigt svåra redskap och repet är dessutom väldigt nytt för alla våra tjejer. Det syntes och det blev tyvärr en del missar. Bäst för dagen lyckades Lovisa Pedersen som slutade sjua, tätt följd av Hedvig Elg Appelros på plats 8. Hanna Marcian slutade på elfte plats. Alla tre ungdomarna har stor utvecklingspotential så vi ser fram emot ännu bättre resultat i framtiden!

Juniorerna skulle också börja med att visa upp sina nya repprogram. Viktoria Christov hade inte nerverna med sig och lyckades inte riktigt upp till de nivåerna hon presterat på träningen. Agnes Elg Appelros visade däremot med besked att hon är tillbaka efter två tråkiga knäskador. Ett litet misstag men i övrigt ett stabilt och fint genomfört program. Även Stephanie Marcian gick ut och visade ett fint repprogram trots att det är alldeles nytt. Kul! Därefter var det dags för tunnband. Alla tjejerna hade några missar men överlag lyckades de ta sig genom sina program med äran i behåll. Agnes firade sin comeback med att kliva högst upp på pallen och ta emot guldmedaljen tillsammans med Landskronas Doruntina. Viktoria slutade fyra och Stephanie femma. Grattis tjejer!

Sist ut för dagen var Nicoline Sachmann. Hon började med ett fantastiskt fint genomfört tunnbandsprogram ända tills en svår mastery där tunnbandet tyvärr stack utanför. Bandet däremot höll sig på ytan och Nicoline hade enbart någon liten liten miss. Bollen genomfördes även den utan större missar även om den kunde varit snäppet vassare. Det blev ett lite snöpligt avslut i käglorna där musiken stannade mitt i programmet. Så kan det gå och Nicoline avslutade sitt program trots avsaknaden av musik. Totalt blev det en femteplats för Nicoline. Grattis!

Skribent: Johanna Bonow