Regionstävling 2 2013

28.04.2013

Den 28 april var det dags att resa till Vinslöv för nummer 2 av 3 regionstävlingar. Regionstävlingar har deltagande gymnaster från Skåne, Halland och Blekinge. Regionstävlingarna är kval till Götalandsmästerskapen för ungdomar, juniorer och seniorer och för miniorfinalen för de yngsta. Under våren är det dessutom kvaltävling till landskampen mellan Skånme-Danmark.

I Miniorklassen hade Nevis RG fyra deltagar. Varvara som knep en fjärde-plats med känn på bronset. Det märktes att käglor var ett nytt redskap för tjejerna - eftersom de överlag såg säkrare ut på friståendet. Käglor är ett av de mest utmanande redskapen då det är två stycken att hålla reda på. Alla tjejrna genomfördetrots den stora utmaningen, sina program med huvudet högt och med fin utrstrålning. Hannah slutade 10a, Lina blev 12a och Lovisa 14de tjej.


I ungdomsklassen hade Nevis RG tagit storslam vid den första regionstävlingen. Idag var det mer missar och det märktes att även för de här tjejerna var käglor ett nytt redskap. Agnes hade en bra dag och tog hem segern. Evelina hade en stor miss i boll men kom igen on bemästrade käglorna och slutade på silverplatsen. Viktoria hade tyvärr för många missar den här dagen och slutade sjua men körde trots missar och stopp med bra glöd. Bara att komma igen tills nästa gång !
Lovisa kom helt av sig i bollprogrammet men visade på kämparvilja när hon sedan körde ett säkert käglor och slutar 12a. Irina som går från klarhet till klarhet körde två säkra program och slutade 13e.

I junior-klassen hade vi fyra deltagare. Bäst för dagen lyckades Johanna trots en del missar. Johannas stora styrka är hennes naturlighet på golvet vilket ger henne bra utgångsläge. Stephi gjorde ett säkert intryck även om hon också hade en del missar. Liza hade ett fem dagar gammalt bandprogram och gjorde en riktigt bra tävling trots detta. Liza är en rolig, snabb och glad gymnast. Linette gjorde två bra program och det märks att hon har utvecklats mycket under det senaste halvåret. Placeringarna för tjejerna blev 7a, 9a, 13e samt 15de plats.


I seniorklassen hade vi två deltagare. Matilda hade genrep inför senior-SM och hade inte den bästa av dagarna. Matilda har också en naturlighet på golvet och mycket stark i sina piruetter vilka hon satte även denna dag. Vår andra deltagare Cornelia har utvecklats enormt under det senaste året men behöver jobba på sin nervositet. Tyvärr körde Cornelia med mycket missar men fick en riktigt fin poäng i det svåra kägelprogramet. Matilda tog hem bronset och Cornelia slutade 7a.


Stolt tränare och domare
Ida Rodriguez