Regionstävling 1 i Staffanstorp

09.03.2013

Första regionstävling för i år hölls på hemmaplan. Vi hade allt från miniorer till seniorer som startade och hela tävlingen avslutades med en "Harlem Shake"

Först ut var våra miniorer. De tävlade på boll och fristående, där fristående är nytt för i år. Segrade gjorde Linnea Palmlund Gardell, C4, på en andra plats kom Tuva Henckel, LKGF och på en tredje plats kom Hanna Marcian ifrån hemmaklubben Nevis. Nevis hade totalt fem startande tjejer som under våren tränat in programmen och visade upp sig bra på mattan. Varvara femma, Lovisa sjua, Lina åtta och Isabelle som bara körde boll placerade sig på en sextonde plats.

Därefter var det dags för ungdomarna och storslam ifrån Nevis sida. Vi lyckades att inneha alla medaljplatserna där Evelina fick stå högst på pallen, därefter Agnes och på tredjeplatsen fick Viktoria ställa sig. Tjejerna har tränat hårt med sina nya program efter det nya reglementet och de visade upp sina program och sig själva med en ny självsäkerhet och styrka. Våra andra ungdomar körde på sina program bra och Dasha placerade sig på en nionde plats, Irina på en trettondeplats och Lovisa på fjortondeplats.

Efter ungdomarnas tävling var det dags för våra allra minsta tjejer att köra ett uppvisningsprogram som vissa utav dom kommer att tävla på under PVU-klassen senare i vår.

Juniorerna startade efter kl. 13 och där hade vi Stephanie, Liza och Johanna som deltog. Bäst placerade sig Johanna på en sjätteplats därefter Stephanie på en niondeplats och Liza på en elfteplats. Vann tävlingen gjorde Josefin Olsson ifrån Landskrona, Hannah Carlsson ifrån Halmstad på en andraplats och Olivia Kristensson-Nilsson på en tredje plats.

Sist ut för dagen var våra äldsta gymnaster, seniorerna. Där fick Matilda ifrån hemmaklubben ställa sig överst på prispallen, följt av Fanny Petersson, C4 och Alexandra Johansson ifrån Halmstad.

Vi i Nevis vill tacka alla tävlande, publik, domare och alla som hjälpt till att ställa ordning hallen och hjälpa till i cafeterian och våra minsta tjejer som hjälpte till som lappflickor.