Regions tävling 1 2017

18.03.2017

Region 1, 2017

Lördagen den 18e mars stod Nevis RG värd för årets första regionala tävling.

Det var även den första tävlingen på det nya bedömningsreglementet, något som både gymnaster, domare och sekretariat var lite nervösa inför! 

Alla genomförde dock sina uppgifter med bravur och tävlingen flöt på bra från första till sista gymnast.

Nevis RG hade en riktigt bra dag med fina prestationer. Med tanke på det nya reglementet och nya, svårare program, så presterade gymnasterna efter bästa förmåga. Absolut inte felfritt, men det ska man heller inte räkna med så här tidigt på säsongen! Resultatet blev sju medaljer till Nevis RG samt många fina placeringar utöver pallplatserna.

Minior, 16 startande:
Guld - Ida von Knorring
Silver - Elin Hintze
Sjätte plats - Maja Sörem
Sjunde plats - Tyra Rodriguez

Ungdom, 14 startande:
Guld - Hedvig Elg Appelros
Fjärde plats - Melanie Christov
Femte plats - Aglaya Preobrazhenskaya

Junior, 8 startande:
Guld - Viktoria Christov
Silver - Irina Preobrazhenskaya
Fjärde plats - Hanna Marcian

Seniorer, 4 startande:
Brons - Agnes Elg Appelros

Agnes gjorde comeback efter 1,5 års uppehåll och det gjorde hon på ett storstilat sätt! Tunnbandsprogrammet utfördes utan synbara missar och belönades med andra bästa siffra - 12,95. Bollen slant dock ur handen ett par gånger, men trots det såg agnes lugn och säker ut på golvet. Jättekul att ha Agnes tillbaka!

Nevis ungdomstrupp körde sitt friståendeprogram som enda startande ungdomstrupp och fick därmed kliva ensamma upp på pallen och ta emot sina guldmedaljer.

Nu blickar vi framåt mot nästa utmaning - Riksserie 1 i Örnsköldsvik . Dit åker Agnes Elg Appelros och Viktoria Christov tillsammans med domarna Eva Rodriguez, och Ida Rodriguez och mig - Johanna Bonow, som tränare. Lycka till Viki och Agnes!