Rapport Miss Valentine 2015

25.03.2015

Torsdagen den 19/2 begav sig Nevis RG's juniortrupp tillsammans med tränare Johanna Bonow, domare Ida Rodriguez, delegationsledare Eva Rodriguez och maskot Xana Rodriguez, till Tartu Estland.

Det var den prestigefyllda tävlingen Miss Valentine som skulle avgöras och på plats fanns flertalet världsstjärnor.


Resan till Tartu började lite rörigt då organisationen missade att hämta Nevis RG från flygplatsen. Det blev istället lokalbuss och det var på håret att tjejerna hann till sin podiumträning. Det blev att byta om och sätta upp håret på bussen och tjejerna gick näst intill ouppvärmda in på mattan. Trots detta klarade de av sin träning utan problem.

På fredagen var det lite sovmorgon och sedan dags att göra sig i ordning för första tävlingsdagen då program 1 skulle avverkas. Allting flöt på bra fram tills fem minuter innan bussen från träningshallen till tävlingshallen skulle gå. Truppens just nu bästa individuella gymnast, Agnes, drog ett ledband i knät och fick under dramatiska former bandageras och sedan hoppa på ett ben in på bussen. Truppens reserv Liza fick den stora uppgiften att gå in på Agnes plats och hade endast en dryg halvtimme på sig att lära sig platsen tillsammans med de andra tjejerna. Många känslor att tampas med och resultatet blev dessvärre därefter. Men det var bara att försöka resa sig och slå tillbaka. Sagt och gjort - efter en snabb vända på hotellet för att hämta andan och sminka av sig gick vi tillbaka till träningshallen för två timmars intensiv träning för att få in Liza på Agnes plats. En fruktansvärt utmattande dag både fysiskt och psykiskt och vi tränare kunde inte göra mycket mer än att försöka peppa tjejerna att gå ut och visa vad de faktiskt kan.

Lördagen började på samma sätt med sovmorgon och sminkning. Därefter blev det tre timmars uppvärmning och träning innan tävlingsstart, för att ännu bättre köra in den nya sammanställningen. Förhoppningen var att kunna gå ut och avsluta på ett värdigt sätt och förhoppningsvis också kunna klättra i resultatet. Och det gjorde tjejerna verkligen med råge! Ett fantastiskt program och med fina siffror som belöning! Från att ha startfältets klart sämsta siffra första dagen lyckades tjejerna ta sig förbi både Estland, Uppsala och Azerbaijan! Nöjdare kunde vi tränare inte vara!

Helgen avslutades med lite sightseeing i Tartu på söndagen följt av finaltävlingarna och sedan bankett på kvällen med massa dans.

En omtumlande upplevelse för oss allihopa!

Johanna Bonow, tränare