PVU-tävling och Miniorfinal

28.11.2015

Lördagen den 28/11 befann sig Nevis RGK i Landskrona på PUV-tävling och Miniorfinal.


PUV står för På väg upp. Det är den yngsta ålderskategorin man kan tävla i här i Sverige. Denna gången var det 26 st som ställde upp i tävlingen. Vi från Nevis RGK hade med oss fyra stycken tjejer och alla skötte sig exemplariskt. 

De var jätteduktiga och såg fina ut på mattan. För Diana Athman så gick det så bra att hon fick ställa sig högst upp på pallen. Magdalena Matkovic´ fick ta hand om silvermedaljen. Natali Matcovic´ och Leonora Olsson slutade även dem på fina placeringar. Grattis och jättebra jobbat tjejer!

När våra PVU-are hade tävlat klart så var det dags för Miniorfinalen. Tävlingen kallas så för att de är de sju bästa Miniorerna i vår region som har kvalificerat sig till en final. Två gymnaster från vår förening lyckades kvala in, det var Lovisa Magnusson och det var Melanie Christov. 

Tjejerna skulle köra tre program vardera. Denna gången var det rep, band och fristående som skulle visas upp. Melanie hade lite problem med nerverna och körde lite skakigt. Friståendeprogrammet var det bästa av dem tre hon körde. Melanie slutade på en femte placering. Lovisa Magnusson som också hade kvalificerat sig till finalen körde jämnare men även hon hade lite kladd här och var. Lovisas insatts räckte till en fin tredje placering. Grattis till även er tjejer!

Medföljande tränare: Johanna Forss och Evelina Ahlgren

Medföljande domare: Eva Rodriguez