Nevis RG på visit i Kiel och RG Star 2 i Örnsköldsvik

24.03.2013

Helgen den 22-24 mars var Nevis än en gång iväg på äventyr. 

För Matilda startade resan mot RG Star 2 i Örnsköldsvik redan tidigt på fredag morgon och för Evelina, Stephanie och Agnes på fredag eftermiddag.

Turen till Kiel i Tyskland gick långsamt, det var trafikstoppning när vi kommit utanför Köpenhamn och vi möttes av snö och vind när vi kommit av båten i Puttgarden och var på väg till Kiel, Tyskland.

På lördagen tävlade Evelina och Agnes i Pre-Juniorklassen och Stephanie i juniorklassen. Vi var den enda utländska delegationen som nått fram till Mermaid Cup, så vi var speciellt välkomna på denna första internationella Mermaid Cup.

Agnes startade i ett fantastiskt fristående och fick poäng över 10. I käglor smällde hon käglorna på hakan, men fortsatte starkt trots smärta, det blev lite tapp men hon körde sista redskapet boll med bravur. Evelina startade i käglor och körde alla sina tre program jämt och utan större missar, hon satte sitt fristående och fick poäng över 9 i det. I gruppen fick Agnes ta emot en bronsmedalj och Evelina kom på en fjärde plats.

Stephanie startade med käglor och både medföljande tränare och domare har aldrig sett Stephanie köra det så starkt och bra. Tyvärr var bandet utanför tre gånger och två större missar, bollen körde hon bra, men inte lika starkt och energiskt som käglorna. Stephanie slutade på en elfte plats i sin kategori.

Samtidigt hemma i Sverige som avgjordes RG Star 2 uppe i Örnsköldsvik. 

Matilda var i sällskap med C4 där uppe och slutade på en tionde plats vilket gjorde att hon därmed kvalat in sig till SM som hålls i Göteborg den 18/5.