Nevis Cup 2016

30.11.2016

För nittonde året i rad stod Nevis RG som arrangör för den internationella tävlingen Nevis Cup. 

En tävling som har kommit att bli en gemytlig avslutning på tävlingsåret.

Årets deltagare kom från Lettland, Tyskland, Polen, Holland, Danmark och Sverige, hela 74 gymnaster kom till start!

Först ut för dagen var trupperna. Nevis RG's nygamla ungdomstrupp genomförde tre stabila körningar I fristående och knep silvret. Vann gjorde truppen från Polen. Nevis trupp består av Hanna Marcian, Hedvig Elg-Appelros, Aglaya Preobrazhenskaya, Maja Sörem, Melanie Christov, Ida Von Knorring och Elin Hintze. Ett gäng med stor potential både som trupp men även individuellt.

Näst på tur var det dags för Ungdomarna. Nevis representerades av Hedvig och Melanie. Hedvig hade en titel att försvara från förra året men det fanns många duktiga gymnaster på plats och det blev jämnt i toppen. 

Men till slut blev det ändå Hedvig som fick kliva högst upp på pallen, grattis Hedvig! Melanie, som vanligtvis tävlar som minior, ställde upp för att se och lära, utan krav på att prestera. Det splitter nya bollprogrammet, som ska debuteras "på riktigt" först i april, visade sig vara lite för svårt redan nu och bollen stack iväg några gånger. Men Melanie klarade även många andra svåra moment i programmet! Och friståendet genomförde hon sedan med bravur och fick där en fin siffra på över 9, bra jobbat Melanie!

Nästa kategori för dagen var Pre-juniors, dvs gymnaster som tar klivet upp som juniorer efter årsskiftet. Där levererade Hanna Marcian två jämna fina program och lyckades knipa bronspengen! Hanna höjde sig ett snäpp från tidigare tävlingar och lyckades ta sig förbi flertalet konkurrenter som tidigare legat före. Det bådar verkligen gott inför framtiden!

Viktoria Christov och Irina Preobrazhenskaya stod näst på tur i juniorklassen. Viki avslutade året med tre stabila program och belönades med fina siffror. Irina började alldeles fantastiskt med sina käglor. Ända fram till de två sista momenten körde Irina det bästa vi sett henne köra, tyvärr blev det två kostsamma tapp på slutet. Bollen började sedan lite oturligt med att fel music sattes på. Irina fick lämna mattan och sedan välkomnas in igen med rätt musik i spelaren. Nerverna hängde dock inte riktigt med och det blev lite för många misstag. Irina avslutade sedan med ett helt okej tunnband, dock inte så bra som hon brukar köra. Irina har utvecklats otroligt detta år och nu gäller det bara att sätta allt på tävlingarna också. Till slut blev det en bronspeng till Viki och en trettondeplats till Irina.

Sist ut var seniorerna och Nicoline Sachmann från Nevis. Nicoline har, inför nästa år och det nya reglementet, höjt svårighetsgraden betydligt i sina nya program. Många nya, svåra moment som ännu inte riktigt sitter. Nicoline hade tyvärr inte sin bästa dag ute på mattan. Men det ser ändå lovande ut inför nästa år och utan utmaningar kan man inte utvecklas!

Stort grattis till alla tjejer och TACK till alla föräldrar, mor- och farföräldrar, kusiner, fastrar, vänner och bekanta och andra för att ni hjälpte till att göra tävlingen till en succé! Utan er och all er hjälp vore det omöjligt för oss att anordna en tävling av denna storlek.