Nevis Cup 2014

01.12.2014
Inte mindre än fem nationer deltog i årets upplaga av Nevis Cup i år. Särskilt spännande var det också eftersom Svenska Gymnastikförbundet hade utsett tävlingen till att vara en kvalificeringstävling inför kommande EM i rytmisk gymnastik.

Nevis RKG deltog med sin juniortrupp som tidigare i år har vunnit såväl Svenska Mästerskapet som Svenska Cupen. I första omgången spelade nerverna stor roll för samtliga trupper och ingen presterade optimalt. Andra omgången gick betydligt bättre, men var dock inte helt felfri för Nevis. Trots detta segrade Nevis RGK och fick motta pokalen och guldmedaljer. Silvret gick till Uppsalaflickorna och brons till
truppen från Tjeckien.

Förutom flera föreningar från Sverige deltog gymnaster från Danmark, Holland, Tjeckien och Tyskland.

Nevis RGK hade gymnaster med i flera kategorier. Hedvig Elg Appelros och Lovisa Magnusson gjorde sin första internationella tävling och slutade på en fin sjunde och åttondeplats. Vår duo med systrarna Dallila och Linette Przybyszewska blev fyra. Irina Preobrazhenskaya stod för bästa insatsen i kategorin Pre-juniors och placerade sig femma. Lovisa Pedersen blev 11:a och Hanna Marcian 13:e.
Segrare i den individuella tävlingen för seniorer blev Josefine Olsson, Landskrona och silvret gick till Jennifer Pettersson från Örnsköldsvik. Båda representerade Sverige vid VM tidigare i år.

Efter tävlingen följde en gala med uppvisningar av de olika ländernas delegationer och en show med alla Nevisgymnaster från de allra minsta i 5-års-åldern, som framförde ett bejublat program i rosa, till seniorerna. Sedan släcktes ljuset i hallen och Nevis tjejer avslutade med luciatåg med Nicoline Sachmann som lucia.

Kvällen avslutades med ett äkta svenskt julbord.