Nevis Cup 2012

15.10.2012

Nevis RGs årliga internationella tävlingen hölls i år den 13 oktober. Med nationer som Serbien, Lettland och Sverige representerade blev det även i år en underbar tävling i vänskaplig anda.

Först ut var våra allra minsta tjejer, Minors. Där segrade Emmija Ivule, Lettland, följt av Meja Engdahl-Peterson och på en tredje plats vårt hemmahopp Lovisa Pedersen. De körde endast ett program, fristående.

Därefter var det dags för Children, våra ungdomar. Där fick vi se de serbiska tjejerna dominera prispallen med Marija Stefanovis på en första plats och Ena Kreovic tillsammans med Eliza Berzina, Lettland på en delad andraplats. Våra egna Nevis tjejer presterade bra och bäst var Agnes på en fjärde plats, Evelina på en åttonde plats och Stephanie på en nionde plats. Viktoria, Linette och Dasha placerade sig inte långt därefter. Efter våra ungdomar tävlat klart fick vi se den nyare grenen duo. Där hade vi tävlande ifrån Sverige och Serbien. Vann gjorde syskonen Elg Appelros ifrån hemmaföreningen, på en andra plats Ani och Olivia, C4, tredjeplats Ena och Marija, Serbien och på en fjärdeplats Irina och Lovisa ifrån Nevis.

Efter vår öppningsceremoni var det dags för seniorerna och juniorerna att tävla. Bäst bland våra seniorer blev Josefin Olsson, LkvGF som fått speciell dispans av tävlingledningen att få utmana sig själv i seniorklassen. Silvret gick till Freja Ceimerz, C4 och bronsmedalj fick senioren Tamara Gavrilovic. Nevis enda senior placerade sig på en sjätte plats.

Därefter blev det en svenska juniortävling. Polen drog sig ur tävlingen i sista sekund, vilket innebar att juniorklassen var enda klassen utan internationella konkurrenter. Segrade gjorde Nevis egna stolthet Matilda, tätt följt av Emma, LkvGF och Fanny, C4. Dallila kom på en åttonde plats.

När tävlingarna var över var det dags för nybörjargruppen att ha en uppvisning. Nybörjargruppen som har fördubblat sig sen förra terminen visade upp ett boll/fristående program. Det blev självklart succe bland publiken och de tävlande gymnasterna när dessa 4-9åringarna visade sina talanger. Efter prisutdelning var det dags för vänskapsmåltid, som vanligt med thaimat J

Nevis RG vill tacka alla deltagande nationer, föräldrar, publik, gymnaster , vår hjälp från C4 och alla annan hjälp vi har fått i samband med årets Nevis Cup. Utan er hade det inte varit möjligt.

Vill också passa på att göra reklam för videosnuttar ifrån tävlingen om ni söker på NevisRG på www.youtube.com Tack Jesper som lagt ner tid och arbete på detta.