Mardrömsresa som slutade med guld

18.10.2013

Mardrömsresa som slutade med guld

Tidigt, tidigt fredagen den 18 oktober steg ett par Nevis-gymnaster upp för att ta sig till Köpenhamn och därefter med flyg till Amsterdam, det blev en mardrömsresa.

Två gånger fick vi gå på och gå av planet innan de bestämde sig för att ställa in. Efter flera timmars väntan fick vi besked om att vi skulle åka till Zurich och därefter Amsterdam. Så blev det ytterligare förseningar.

Vi anlände vid 23-tiden för att då upptäcka att allt bagage var borta och sista tåget till Leeuwarden, där tävlingen skulle vara hade gått. Flygresan tog drygt 16 timmar istället för 1 timme. Snälla föräldrar satte sig i bilar och körde och hämtade oss. Helt fantastiskt. Så var vi i Leeuwarden kl. 2 på natten.

Nästa dag var det dags för tävling med lånade dräkter och redskap. 

I gruppen "ungdom" fanns 21 gymnaster från 6 olika länder och vann gjorde vår Matilda Elg Appelros med en totalsumma på 21 ,3 efter två grenar. Våra andra två ungdomar var mer påverkade av den fruktansvärda resan och bröt tävlingen efter en gren. Vår junior Stephanie Marcian gjorde en bra tävling med bl. 9,67 i band och hon blev 5:a totalt.