Lisbon International Tournament 2018

16.03.2018

Torsdagen den 8/3 bar det av till Lissabon för Hedvig Elg Appelros, hennes första internationella uppdrag, utanför Sverige och Danmark!

Med på resan fanns tränare Johanna Bonow samt gymnaster från Landskrona och Övik. Lisbon International Tournament är en stor tävling som ligger över tre dagar och som detta året hade lockat deltagare från 13 länder. Hedvig tävlade i klassen pre-juniors, en klass med 43 startande.

Efter lite shopping och träning på torsdagen var det dags för tävling på fredagen. Pre-juniorklassen körde käglor och Hedvig, som inte har någon tidigare erfarenhet av ett sådant här stort arrangemang, gick in på golvet med stor övertygelse och inlevelse. Ett litet oturligt tapp i ett danssteg och ett lite orent fång i en ad, annars körde Hedvig på bra. Dagen efter var det tunnband och fristående som stod på schemat för Hedvig och enligt papperna skulle Hedvig ut i tunnbandet som första gren. Dock hade en rysk gymnast strukit sig vilket innebar att Hedvig blev inkallad i fristående istället. Det var bara att släppa tunnbandet och snabbt ställa om sig på friståendet istället! Att Hedvig blev nervös syntes inte det minsta och Hedvig körde ett otroligt starkt fristående! Detta belönades med 11e högsta siffra och 4e högsta utförandesiffra. Tunnbandet började sedan lite oturligt med att Hedvig halkade omkull efter ett hopp, men hon reste sig upp och fortsatte som om inget hade hänt. Resten av programmet var starkt, någon liten korrigering och ett lite orent fång på sista kastet bara. Allt som allt en väldigt fin insats av Hedvig på hennes första, stora internationella tävling! Slutresultatet blev en 28e plats av 43 startande.

På söndagen hann vi med lite sightseeing i Lissabon innan det var dags för finaler. Många duktiga gymnaster och däribland Öviks senior Cassandra, som kvalificerat sig till två av finalerna.