Landskamp Sverige - Norge

19.03.2015

Lördagen den 14:e mars åkte Juniortruppen till Göteborg för att tävla i landskampen mellan Sverige - Norge.


Nevis RGK deltog i landskampen med sin Juniortrupp. Agnes Elg Appelros skulle också delta individuellt men på grund av ett skadat knä avstod hon denna tävling. Juniortruppen: Evelina Ahlgren, Viktoria Christov , Wilma Mårtensson , Stephanie Marcian, Liza Milbrete och Agnes Elg Appelros träffades på en solig men kylig vårmorgon på Centralstationen i Lund . Resan med tåget till Göteborg gick snabbt eftersom tjejerna förberedde sig på tåget, de satte upp håret, fixade sminket och hade det trevligt tillsammans, som en riktig sammansvetsad trupp ska vara.

Väl framme började truppen med uppvärmningen. Under tiden var seniorernas kamp redan igång. Så småningom kom bollarna också fram och truppen gjorde som vanligt, förberedde sig för tävlingen med små avbrott för att heja på Josefin Olsson, favoriten från kompisföreningen Landskrona GF.

Sedan var det dags att dra igång med trupp tävlingen och först på mattan var Nevis RGK. Stort tack till Cecilia Losvik, tränaren som hjälpte till med att vägleda tjejerna till tävlingsmattan!

Trupperna från Nevis RG och Uppsala försvarade de svenska färgerna, mot en trupp från Haugesund. Första körningen satt bra hos alla tre trupperna och Norge tog ledningen. Men Uppsala fick till det även i andra omgången och tog hem GULDET till Sverige! Norge tvåa och Nevis RG bronsmedaljörer. Stort grattis!

Efter prisutdelningen fick tjejerna en välförtjänad lunch på McDonalds och sedan blev det dags att heja på våra juniorer som tävlade individuellt.

Tävlingen slutade med att Sverige vann över Norge.

Det blev dags för vår trupp att åka hem, med ännu en medalj i bagaget. Det blev en lärorik och trevlig dag för oss allesammans.

Skribent: Anna Szatmari