Landskamp ”Skåne”-Danmark i Rytmisk Gymnastik.

02.07.2013

03 JUL 2013 19:54I drygt 20 år i följd har denna tävlingarrangerats och denna gång var det Landskrona som stod för värdskapet. Nevis RG hade två trupper och fem individuella gymnaster med. Det är först ett par kvaltävlingar som gällwer och från dem plockar man ut de bästa från varje ålderskategori.

Det blev många medaljer för flickorna från Staffanstorpföreningen.
Silver till ungdomstruppen som bestod av Lovisa Pedersen, Irina Preobrazhenskaya, Varvara Pederkova, Hanna Marcian och Dasha Martinova. Sedan var det dags för juniortrupperna och här gick det ännu bättre och guldet blev deras. Juniortruppen hade ett helt nytt program och det var första gång som de tävlade på det. Viktoria Christov, Evelina Ahlgren, Agnes Elg-Apelros, Stephanie Marcia, Johanna Forss och Liza Milbrete hette gymnasterna som ingick i "guldtruppen".


Så var det dags för den inviduella tävlingen och först ut var ungdomar dvs flickor födda 2001-2003. Storslam och alla medaljer till gymnasterna från Nevis RG. Guld till Agnes Elg-Appelros, silver till Evelina Ahlgren och brons till Viktoria Christov. Två Nevis-flickor representerade Skåne i seniortävlingen och bäst gick det för Matilda Elg-Appelros med en andra plats. Matildas bollprogram innehöll ett flertal missar och poängen blev låg men rättvis. Sedan kom hon igen och gjorde två väldigt bra program. Hennes bandprogram var så pass bra att det premierades med dagens högsta seniorpoäng. Hennes klubbkamrat Cornelia Fernström gjorde väl ifrån sig och placerade sig på en hedrande nionde plats.


Ännu en gång stod Skåne som segrare och det var att bära hem den stora vandringspokalen igen.