Lag SM i Örnsköldsvik

23.11.2015

Fredagen den 25/9 flög Nevis RGK upp till Norrland och Örnsköldsvik för att tävla Lag-SM. Ett lag består av tre gymnaster. Vi hade med oss Viktoria Christov, Stephanie Marcian och Irina Preobrazhenskaya

Tjejerna visade upp tre stycken program. Alla skulle köra käglor och boll, utöver det så fick man välja ett redskap själv. Irina och Stephanie valde tunnband och Viktoria valde rep.

Viktoria tyckte att hennes kägelprogram gick helt okej. Hon var glad att hon klarade alla sina kast men hon var mindre nöjd med sina svårigheter. I repprogrammet däremot så var hon inte nöjd med sina kast, hon fuskade på dem och det drog ner siffran en del till jämförelse om hon hade klarat dem. Bollprogrammet gick relativt bra, det var ett kast där bollen stack men bra överlag. Hon avslutade med en väldigt fin mastery.

För Irina så var detta hennes störst tävling hittills. Det var lite svårt att hålla reda på nerverna då Irina var väldigt nervös. Bollprogrammet som hon var mest nervös för gick helt okej. Hon höll i bollen men hon höll även igen sig utstrålning. Kägelprogrammet gick jättebra fram tills käglan studsade iväg i en risk, men en väldigt fin utstrålning. Irina avslutade med sitt tunnbandsprogram som gick väldigt bra!

Stephanie höll även hon i sin boll men hon var nervös över programmet eftersom att det var första gången hon skulle tävla på det. Hon tyckte att kägelprogrammet var betydligt säkrare än bollprogrammet var. 

Det var något litet slarvfel men överlag jättefint. Stephanie avslutade med ytterligare ett fint program då hon denna gången visade upp tunnbandsprogram. Hon var lite tung i kroppen men som sagt så var det en väldigt fin körning.

När poängen hade räknats ihop så fick vi reda på att tjejerna hade knipit bronsmedaljen! Bra jobbat tjejer och stort stort grattis!

Medföljande domare var Ida Rodriguez och Evelina Ahlgren följde med som tränare.

Evelina Ahlgren