Lag SM i Göteborg 2016

13.10.2016

I helgen som gick var det dags för en av årets största tävlingar, Lag-SM! Nevis RG har de senaste åren gjort mycket bra ifrån sig i lag och i år hade juniorerna ett brons att försvara.

Det var en minst sagt tuff uppgift då föreningen i dagsläget inte ens har tre juniorer att sätta ihop ett lag av. Men med en godkänd dispensansökan fick ungdomsgymnasten Hanna Marcian gå in och stötta juniorerna Irina Preobrazhenskaya och Viktoria Christov.

Hanna och Irina tävlade i första gruppen och Irina var dessutom allra första gymnast att beträda mattan. Irina genomförde ett jättefint tunnbandsprogram med bara en miss. Lite låg siffra tyckte vi nog, kanske pga att Irina var allra första gymnast att bli bedömd och domarna tenderer att vara lite återhållsamma i början. Efter Irina var det dags for Hanna att köra sitt alldeles nya och fartfyllda bollprogram och gjorde hon med bravur! Bra jobbat Hanna! Irinas boll hade några fler missar än tunnbandet men Irina såg ändå lugn och fin ut på golvet. Hanna har haft lite problem med tunnbandsprogrammet på träning och lyckades tyvärr inte heller fullt ut på tävlingsmattan den här gången. Irina avslutade sin tävling med sitt sprillans nya kägelprogram som inte satt helt, men som ser lovande ut inför framtiden. Hanna avslutade med att kamma hem sin högsta siffra för dagen i sitt fina friståendeprogram.

I grupp nummer två var det sedan dags för Viktoria. Viki, som hade en stark tävling med sig i ryggen från helgen innan, var taggad på att fortsätta att leverera på tävlingsmattan. Först ut var bollen. Piruetterna satt inte helt men annars gav Viki ett väldigt starkt intryck på mattan och höll i bollen. Tunnbandet följde därefter och där satt minsann piruetterna! Det bästa vi sett Viki snurra på tävling! Resten av programmet satt också och Viki fick där sin högsta siffra för dagen, 11,95. I den avslutande grenen käglor höll nerverna inte riktigt och Viki hade några okarakteristiska missar i svårigheterna. Viki, som brukar ligga högt i käglor, fick trots det 11,4 och gick därmed in på bronsplats individuellt inför den sista gruppen. Till slut blev det en individuell femteplats, den bästa hittills för Viki på nationell nivå som junior.

När lagsiffrorna räknats ihop visade det sig att Nevis RG slutade på en fin femteplats av tolv startande lag! Bra jobbat av alla tre tjejer, grattis!