Ida Rodriguez Magdalena årets idrottsfunktionär 2022

10.05.2023

Varje år delar RF-SISU Skåne ut priser till personer, föreningar och lag som gjort bra insatser under året som gått. Priserna delas ut i fyra klasser: Årets idrottsförening, Årets idrottsledare, Årets idrottsfunktionär och Årets idrottare.

Vi passade på att besöka Ida när hon var och besökte sin moderförening, Nevis Rytmiska gymnastikklubb, i Staffanstorp. 

Ida är bland annat aktiv i sin moderförening som domare och funktionär men har även uppdrag i Gymnastikförbundet Syd och Svenska Gymnastikförbundet. 

Idag kan Ida även titulera sig som Årets Idrottdfunktionär 2022. Stort grattis!

Så här löd motiveringen:

Ida Rodriquez lägger ner sin själ i att sprida den rytmiska gymnastikens kluriga bedömning på ett roligt och enklare sätt för att gymnastiken ska bli tillgänglig för fler. Ida har varit internationell domare sedan 2005 och använder sin kompetens till så många olika delar. Dels har hon tilldelats det ärofyllda uppdraget att döma två VM och ett EM, samtidigt som hon samarbetar med landslaget inför mästerskapen för att trimma gymnasternas program så de optimerar möjligheterna till bättre poäng.

Ida är även regional och nationell domarutbildare samt sprider den rytmiska gymnastiken genom sina digitala föreläsningar "RG-seminarium för nybörjare" där alla med någon form av intresse eller nyfikenhet för rytmisk gymnastik bjuds in för att få en bra start in i idrotten.

Ida Rodriquez är en äkta eldsjäl med bedömningen i fokus.