Holland 2016

24.10.2016

Holland 2016

24 OKT 2016 12:09I helgen var Nevis RG på tävling i Holland. 

Deltagande länder var från Holland, Tyskland, Belgien, Polen och Luxenburg.

Kl 07.00 på Cirkel K i Lund den 21/10 påbörjade vi vår resa mot Holland. Resan flöt på bra med enstaka köer i Tyskland. Vid 17 tiden anlände vi till tävlingshallen i Burgum. Tjejerna gjorde bra ifrån sig på förtäningen under fredagen och var taggade inför kommande tävlingsdag. Alla var trötta efter den långa resan och vi åkte hem till våra värdfamiljer vilket alltid är lika trevligt.

I tävlingen deltog gymnaster från Holland, Tyskland, Belgien, Polen och Luxemburg och först av våra svenska tjejer var Hanna. Bara 10 minuter innan tävlingsstart inser hon att hon glömt sina musiker hemma hos värdfamiljen. Jag, Evelina med hjälp fixar fram musiken via mail och lånar en USB-sticka som vi sedan kan spela musiken ifrån. Bara en gymnast innan Hanna skulle ställa sig på mattan är vi klara med överföringen men det var inte förres hon väl stod på mattan vi fick svaret om det skulle fungera eller inte! Men vi hade turen på vår sida och det fungerade! Gällande Hannas presentation så körde hon ett fint bollprogram utan missar och ett starkt fristående. Hanna slutade på en nionde placering i "Hopes B" gruppen.

Efter stressen med musiken och lite mat i magen så fortsatte tävlingen. Irina och Viktoria började sin uppvärmning och preparerade sig inför kommande tävling. 15.55 var det dags...

Viktoria tävlade i "Junior A" gruppen och tävlade därför i tre program. Hon startade med boll och körde fint fram tills en stor miss där hon hamnade utanför mattan. Trotts missen tog hon sig samman och gick ut på mattan och körde ett fint repprogrm med bara ett litet misstag. Sist ut var kägelprogrammet. Det var som att hon bara hade bestämt sig för att lyckas, vilket hon gjorde. Hon gick ut på mattan och levererade vilket även resulterade i en finfin siffra på över 12 poäng. Viki slutade på en 2a placering efter en duktig Polska.

För Irinas del så gick hon ut och körde ett jättefint tunnbandsprogram utan missar och med bra utstrålning. Tyvärr så höll det inte i kägelprogrammet där det var för många missar men hon slutade på en 7e plats i "Junior B" gruppen.

Dagen avslutades med en trevlig bankett med mat och pool så att tjejerna kunde bada och ha roligt. På söndagmorgon vände vi bilen mot Sverige igen och vi laddar om inför Junior SM och Ungdomscupen nästa helg i Landskrona.
Tack till Eva som har organiserat och fixt så att vi kunde åka på denna tävlingen!

Medföljande domare: Eva Rodriguez
Medföljande tränare: Evelina Ahlgren