Götalandsmästerskapen, Glumslöv 2016

15.11.2016

Den 12/11 tävlade våra tjejer i Götalandsmästerskapen i Glumslöv.

De som kvalificerat sig och tävlade från Nevis RGK var Hedvig Elg Appelros och Hanna Marcian I ungdomsklassen, Viktoria Christov och Irina Preobazhenskaya i juniorklassen och Nicoline Sachmann i seniorklassen. Även vår ungdomstrupp bestående av Hedvig, Hanna, Aglaya Preobazhenskaya, Melanie Christov, Elin Hintze, Ida von Knorring och Maja Sörem tävlade med sitt friståendeprogram och gjorde debut med sitt nya kägelprogram, vilket gick över förväntan.

Det var 14 startande i ungdoms- och juniorklassen där 7 från respektive klass gick till final. Båda våra tjejer från ungdomsklassen tog sig till final, Hanna och Hedvig. Efter ett väldigt bra friståendeprogram, men lite svagt tunnband, tog sig Hedvig ledande in i finalen. 

I finalen körde hon ett fint repprogram och kammade hem guldet i ungdomsklassen, stort grattis! Hanna hamnade på en sjundeplats efter ett starkt fristående och helt okej tunnbandsprogram men ett slarvigt bollprogram i finalen. 

I juniorklassen tog Viktoria sig till final efter ett lite skakigt tunnbandsprogram, men hon gjorde bra ifrån sig i kägelprogrammet. Irina började med ett bra tunnbandsprogram, men missade sedan en del i sitt kägelprogram, vilket gjorde att hon retligt nog hamnade endast en tiondel från finalplats. I finalen körde Viktoria ett bra bollprogram vilket gav henne en andraplacering, där Meja Engdahl Pettersson (Landskrona) segrade. Irina hamnade på en åttondeplacering. 

I seniorklassen var det många strukna och därför endast 4 tävlande, vilket gjorde att alla tog sig till final. Vår Nicoline körde ett tunnbandsprogram med en miss utanför mattan, men ett ganska bra bollprogram. I finalen tävlade hon med ett helt okej kägelprogram och hon slutade på en fjärdeplacering. Bland Seniorerna segrade Alma Ljungkvist ifrån GF Energo.

Våran ungdomstrupp körde två bra friståendeprogram, där Hedvig, Hanna, Aglaya, Melanie och Maja körde första omgången och andra omgången körde Elin istället för Maja. Som tidigare nämnt var detta även första tävlingen som truppen tävlar med sitt nya kägelprogram där Ida var med istället för Elin och Maja. Första omgången hade de endast två missar men klarade alla sina byten, fantastiskt! Andra omgången var det lite fler missar, men 2 av 3 byten klarade. 

Truppen vann guld både i friståendegrenen och redskapsgrenen, där de tävlade mot en ungdomstrupp från GF Energo. Mycket bra jobbat!

Med som tränare var jag (Johanna F) och Evelina och vi är mycket nöjda med tjejernas prestationer och placeringar! 

Bra jobbat allihop och grattis till medaljerna! Nästa helg laddar Viktoria upp inför Svenska Cupen i Halmstad.