Götalandsmästerskapen - 2015

08.11.2015

Söndagen den 8/11 befann sig Nevis RGK i Jönköping för att tävla Götalandsmästerskapen.

För att få vara med och tävla så måste man kvalificera sig. Det var sju st av dem som hade kvalificerat sig som även fick köra ett program extra i finalen.

Först ut var Ungdomarna och där hade vi i Nevis RGK Hedvig Elg Appelros och Lovisa Pedersen som representerade oss. Båda tjejerna tävlade på rep och fristående. Friståendeprogrammet gick bra för dom båda. Sedan var det dags för repet. Det var lite svårare och båda tjejerna hade lite svårigheter med att hålla i redskapet. Tyvärr så räckte det inte till en finalplats för Lovisa men Hedvig tog sig in i finalen som sista man. Väl i finalen så plockade Hedvig fram tunnbandet och körde ett väldigt fint program med ändats en liten miss. Hedvig slutade på en femte plats och Lovisa på en tionde plats.

Därefter var det Juniorernas tur att ta plats på mattan. Det var Viktoria Christov och Stephanie Marcian som tävlade för Nevis RGK. Viktoria körde Boll och käglor. Bollen satt inte riktigt som den brukar. Det var lite kladdigt och förvirrande. Medans käglorna var bättre men ändå inte helt på topp. Stephanie körde ett okej tunnbandsprogram med onödigt kladd. Bollprogrammet var däremot jättebra! Båda tjejerna lyckades att ta sig till finalen där dem visade upp sina repprogram. Viktoria körde ett fint repprogram och slutade på en femte plats. Stephanies repprogram var inte lika bra. Musiken stämde inte och hon fick tyvärr springa efter repet då de stack i ett av momenten. Hon slutade på en sjunde plats.

I Seniorgruppen så var det Nicoline Sachman som visade sig ifrån Nevis RGK. Hon körde boll och tunnband. Båda programmen var väldigt rena och fina! Ändats någon svårighet som var lite vinglig. Nicoline tog sig även hon till finalen där hon körde band. Även de väldigt rent och fint. Det ända var att hon inte fick iväg sista kastet p.g.a en slarvmiss. Det blev en fjärde plats för Nicoline.

Vi hade även med oss våran Ungdomstrupp som består av Hedvig Elg Appelros, Lovisa Pedersen, Lovisa Magnusson, Aglaya Preobrazhenskaya, Hanna Marcian och Melanie Christov. Tjejerna körde två väl utförda program och slutade på en andra placering!

Bra jobbat alla tjejer och grattis till placeringarna!

Evelina Ahlgren