Fryslan Cup 2014, Leeuwarden, Holland

05.11.2014

Nevis RG deltog med tre gymnaster den 17-19 oktober i en internationell tävling i Holland.

Det blev en stor tävling med inte mindre än 8 länder på plats. Vår Viktoria Christov tävlande i klassen Hopes ( födda 2002 och senare.) Viktoria tävlade i A-klassen d.v.s. med de allra duktigaste inom den ålderskategorin. Hon gjorde två väl utförda program och lyckades slutföra sitt bandprogram riktigt bra trots en liten förarglig knut på bandet. (Tunnband 10,85. Band 10,1) Dessa fina domarsiffror förde upp henne på en andraplats och med tillhörande silvermedalj. Vann gjorde en fantastisk duktig gymnast från Ukraina vid namn Khrystina Pohraryhna. Tror nog att den gymnasten får vi höra mycket talas om framöver.

Sedan var det Liza Milbretes tur i B-klassen för juniorer. B-klassen innebar att det fick inte finnas lika många svårigheter och risker som i A-klassen samt att man tävlade i två grenar. Denna klass tilldrog sig det högsta deltagarantalet 16 stycken. Liza gjorde sin bästa tävling hitintills och fick fina domarsiffror (Boll 9,75 käglor 10,1 ). Liza blev därigenom också belönad med en andra plats och en silvermedalj. Vann gjorde Elena Smirnova från Luxenburg. Så var det dags för de allra högst rankade bland juniorerna och där hade vi Evelina Ahlgren med. Evelina gjorde en jämn och bra tävling om än inte helt felfri och placerade sig på en hedrande femte plats i detta eminenta gäng. ( Boll 10,75 Tunnband 10,35 Käglor 10,9) Van gjorde Anastasia Karakulova från Ryssland. Hon hade också dagens högsta poäng i ett av sina program 15,95.