Distriktsmästerskap 2015

10.05.2015

Vi börjar närma oss slutet på säsongen och det är inte många tävlingar kvar. I lördags anordnade Kristianstad det årliga Skånska Mästerskapet

Här var det inte bara titlar stod på spel utan också kvalificering till Skåne-Danmark som blir det sista tävlingen för säsongen. Först ut i tävlingen var våra På-Väg-Upp:are. Där tog lilla Diana en bronspeng - stort grattis!

Sedan var det dags för miniorerna och där var det för dagen Lovisa Magnusson som lyckades bäst - även hon åkte hem med en bronspeng. Melanie Christov, Aglaya Preobrazhenskaya och Maja Sörem gjorde också bra ifrån sig, bra jobbat allihopa!

Nevis hade tre ungdomar på plats och det var förstaårsungdomen
Hedvig Elg Appelros som skrapade ihop flest poäng efter de två redskapen och
hon hamnade på en sjätteplats. Lovisa Pedersen var tätt därefter på en
sjundeplats och Hanna Marcian slutade som nummer 11.


Då Evelina Ahlgren är fortsatt skadad och Stephanie Marcian hade förhinder hade Nevis enbart tre juniorer på plats - Agnes Elg Appelros, Viktoria Christov och Irina Preobrazhenskaya. Agnes som även är med i Svenska landslaget tog med säker hand hem segern och får nu titulera sig som Skånsk Mästarinna. Grattis!
Viki knep bronset och Irina blev femma. Grattis allihopa!
Alla dessa juniorer har stor utvecklingspotential och det finns massor att jobba på inför kommande säsong för att nå ännu fler och större framgångar.

Nicoline Sachmann fick som ensam senior representera Nevis. Ett fint utfört tunnband gav fina siffror, därefter blev det tyvärr lite missar för Nicoline. Men en bronspeng blev det ändå! Grattis Nicoline. Också värt att
nämnas är att Nicoline blivit uttagen att representera Danmark vid VM i Stuttgart i september. Stort grattis och lycka till, nu väntar 4 månaders hård träning och förberedelse!


Näst på tur blir SM där Nicoline tävlar för Nevis utom tävlan. Därefter är det som sagt Skåne-Danmark som arrangeras på hemmaplan. Kvalificerade är: Lovisa Pedersen (ungdom), Agnes Elg Appelros, Viktora
Christov och Stephanie Marcian (junior). Stort lycka till till er allihopa!

Vi ses den 6/6 i Hagalid!

Johanna, tränare