Aphrodite Cup 2017-04-03

03.04.2017

Onsdagen den 22a mars mötte Viktoria Christov och tränare Johanna Bonow upp gymnaster och tränare från Landskrona, Jönköping, Göteborg och Örnsköldsvik tidig morgon på Kastrup.

Ett gäng på 13 stycken var vi som klev på flyget mot Aten. Väl I Athen mötte vi upp delegationen från Uppsala och vips så var vi 18 stycken.

Efter att ha installerat oss på hotellet i rask fart begav vi oss I eftermiddagssolen mot Akropolis. Tyvärr hann vi inte dit innan det stängde för dagen men vi kom rätt nära ändå och kunde njuta av det storslagna underverket och närliggande miljöer. 

Dagen därpå hann vi med att utforska stranden och marinan innan det var dags att bege oss till träningshallen. 3 timmar hade vi totalt I arenan och passet slutade med podiumträning till musik. 

Viki genomförde tunnbandet, bollen och käglorna utan store misstag medans bandet var en aningens för kladdigt för att vara helt nöjda. Viki såg dock trygg ut på mattan vilket kändes betryggande.

På fredagen var det så dags för tävling, boll och tunnband stod på schemat. Viki genomförde båda program utan tapp, däremot med några tveksamma svårigheter. 

Viki behöver jobba på att bli starkare och renare men vi var trots allt nöjda med att redskapen satt i handen. 9,5 I boll och 9,35 I tunnband. Efter dag 1 var Viki bästa svenska junior vilket kändes roligt.

Dag 2 blev inte fullt lika lyckad tyvärr. Viki var nervös över att börja dagen med sitt bandprogram och det syntes dessvärre på mattan. Pinnen åkte i golvet allt för många gånger och det kostar så klart. 6,95 och ca 2,5 poäng lägre blev siffran än bollen och tunnbandet. 

Trots det kaosartade bandet lyckades Viki samla sig och prestera ett kägelprogram utan några tapp. Dock blev siffran bara 8,65 - kanske var domarna färgade av prestationen i bandet - och Viki sjönk därmed en hel del placeringar i resultatlistan.

Men vi tar ändå med oss en hel del positivt från den här resan. Viki såg lugnare och tryggare ut på golvet än tidigare och bortsett från bandet hade hon inte ett enda tapp. 

Nu jobbar vi vidare ännu mer med renheten och exaktheten! 

Nästa utmaning blir Riksserie 1 i Örnsköldvik , Viki åker dit med senioren Agnes Elg Appelros och med på resan finns även Eva Rodriguez, Ida Rodriguez och jag - Johanna Bonow.